Verhalen in beeld

Verhalen in beeld een interactieve vertelling met schilderijen

Marieke komt met haar schilderijen op bezoek bij groepen kinderen. Daarvoor neemt ze de platen van “Ik wil geen koningin meer zijn!”, “Pas op kuikens!” of de prenten van “Verstoppertje” mee.

Het is alsof ze voorleest uit een groot prentenboek, zo laat Marieke één voor één de schilderijen aan de kinderen zien. Ondertussen vertelt ze over koningin Caroline en de andere bewoners van het kasteel.

Door haar uitnodigende houding en door het stellen van open vragen zijn kinderen tijdens de show actief betrokken. Kinderen gebruiken hun verbeeldingskracht om  oplossingen te bedenken en vormen een mening over het verhaal en de schilderijen. Omdat de prenten over koningin Caroline expressief geschilderd  zijn is het vanzelfsprekend dat gedrag en gevoelens benoemd worden.

Na de show weten kinderen hoe Marieke met enkele tubes verf haar kleuren mengt en haar schilderijen met lagen verf opbouwt. Kinderen leren dat er bij het bedenken van verhalen ( net als in het echte leven) meerdere oplossingen zijn voor een probleem en zijn bewust bezig met het ordenen van verhalende elementen.  

Bij de interactieve show hoort een verwerking.

Kinderen kunnen zelf met verf of aquarelpotloden kuikens schilderen, een verstoptekening maken of een stokpopjes theater maken.

Een verhaal duurt 20- 30 minuten, als de kinderen daarna ook gaan schilderen of knutselen zijn ze ongeveer een uur bezig. 

Marieke geeft deze show vaak aan kinderen uit de groepen 3 – 6 van de basisschool.  Deze activiteit is zeer geschikt voor programmering tijdens de kinderboekenweek.

Voor meer informatie over een bezoek aan uw groep kunt u contact opnemen met Marieke.

“Deze activiteit heeft ook mij als leerkracht gemotiveerd om op een interactieve manier de fantasie en creativiteit van de kinderen te prikkelen. Ik zag hoe de kinderen genoten.”   G. Graveland, leerkracht van groep 4 van Basisschool “De Lelie” in Driebruggen.

Contact!

Image

Image