Over Marieke

Image

Over Marieke

Marieke heeft ruim 24 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Daarnaast volgde zij lessen tekenen en schilderen bij de SKVR, lessen diertekenen in de dierentuin en haalde ze het vakdiploma illustratief tekenen. Sinds 2010 werkt Marieke met passie voor haar bedrijf Marieke de Koning illustreren en schilderen.

Vanaf 2020 werkt Marieke aan de serie dieren fantasie. Het zijn kleurrijke, in een vrije stijl beschilderde doeken. De kijker wordt uitgenodigd steeds meer ( dier) figuren in de schilderijen te ontdekken.

Marieke bedenkt en schildert verhalen over koningin Caroline. Een eigenzinnige, expressief geschilderde dame, die zich vaak gedraagt zoals een  "volwassene" dat eigenlijk niet meer hoor te doen.

De schilderijen van Marieke's eerste verhaal “Ik wil geen koningin meer zijn!” zijn door Hilda Algra voorzien van een mooie voorleestekst en als prentenboek uitgegeven bij juffrouw Emmens. 

Voor kinderen verzorgt Marieke met haar schilderijen interactieve workshops. Meer hierover leest u bij Verhalen in beeld. Marieke, Carla Maljers en Roy van der Lee vormen samen kindertheatergezelschap Egnie. Zij maken bij de schilderijen spannende voorstellingen met zang en muziek voor jonge kinderen.

Marieke verzorgt lessen tekenen en schilderen voor kinderen, tieners en volwassenen. Bij cursussen leest u meer over de lessen. In samenspraak met opdrachtgevers als Bibliotheek De Groene Venen, diverse basisscholen in Rotterdam en De Ontmoetingskerk Rotterdam ontwikkelt Marieke creatieve lesprogramma’s.

De meeste schilderijen die op de site staan, zijn gefotografeerd door Petra Muilenburg. Wilt u meer weten over mijn lessen, voorstellingen of schilderijen belt u dan naar 06 33 092 407 of stel uw vragen via het contact formulier.

Prentenboek

Lees meer

Cursussen

Lees meer