Cursussen

Teken&schilderlessen  volwassenen

In januari en september starten 2 cursussen tekenen en schilderen de lessen worden gegeven op Gein 49 Rotterdam

Een cursus op woensdagochtend en de andere op vrijdag avond. Tijdens een afwisselende cursus van 6 lessen leren deelnemers diverse teken en schildertechnieken toe te passen. Voor iedere les bedenkt Marieke een ander onderwerp.

Na een korte uitleg werkt iedere cursist op eigen niveau aan een schilderij of tekening. Vaak kiezen deelnemers zelf met welke materialen ze willen werken. Een enkele les heeft als doel beter te leren werken met bijvoorbeeld aquarelverf of pastelkrijt.

Tijdens de les loopt Marieke rond en geeft ze waar nodig aanwijzingen of doet ze iets voor op een kladblaadje. Zo weet ze iedere cursist een stap verder te helpen.

Cursisten gaan door de lessen van Marieke steeds beter kijken, leren kleuren te mengen en deze bewust in hun werk te gebruiken en krijgen meer oog voor de compositie van een tekening of schilderij.

Aan het einde van de les worden de gemaakte werkstukken naast elkaar gezet en besproken. Het is altijd weer een verassing om de diverse resultaten van een les te zien. Pluspunten als een mooie compositie of fraai kleurgebruik worden aangewezen.

Na ruim twee uur ontspannen maar intensief tekenen en schilderen gaat iedere cursist met een mooi schilderij of een afgewerkte tekening naar huis.

De lessen zijn inclusief de meeste materialen en thee of koffie. Wilt u meer weten over de lessen of bent u op zoek naar een cursus in de buurt? Scrol dan naar onder voor lessen waar u zich voor op kunt geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke.

Schilderen met was Vrijdag ochtend Vrijdag avond

Image

Teken&schilderlessen  Kinderen

Tijdens de lessen deelt Marieke de Koning haar passie voor tekenen en schilderen met de kinderen. Ze laat kinderen ervaren hoe leuk het is om te tekenen en te schilderen.

Plezier in het bezig zijn met verf en tekenmaterialen staat voorop bij haar lessen.

Tijdens een afwisselende  cursus van 12 lessen werken de kinderen met diverse soorten verf en verschillende teken materialen. Voor iedere les bedenkt Marieke een onderwerp dat  de kinderen aanspreekt en past bij de materialen die tijdens de les gebruikt worden.

Spelenderwijs komen  begrippen als compositie, overlappen en afsnijden, kleuren mengen en  sfeer aan de orde. Oudere kinderen leren anders kijken naar voorwerpen en verdiepen zich meer in bovenstaande beeldende aspecten.

Na een korte uitleg of demonstratie werken kinderen de opdracht op hun eigen manier uit. Marieke stimuleert de kinderen te fantaseren en ideeën uit te proberen

Tijdens het tekenen en schilderen wijst Marieke kinderen op oplossingen en mogelijkheden om het werk te verbeteren. Als het nodig is wordt iets voorgedaan op een kladblaadje.

Marieke vindt het  belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen.

Als werkstukken van kinderen besproken worden ligt de nadruk op wat goed gelukt is.

Na de lessen weten kinderen hoe ze met verschillende teken- en schilder materialen om kunnen gaan en hebben ze  mooi afgewerkte creatieve schilderijen en/of tekeningen gemaakt. Lessen voor kinderen worden als het nodig is vergoed door het Jeugcultuurfonds

Wilt u meer weten over de lessen of bent u op zoek naar een cursus in de buurt? Scrol dan naar onder voor lessen waar u zich voor op kunt geven . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke.

Op dit moment verzorgt Marieke geen particuliere kinderlessen

Image