Crea idee stofdoek kuikens

Stap 1

stofdoekkuiken stap 1

Stap 2

stofdoekkuiken stap 2

Stap 3

stofdoekkuiken stap 3

Stap 4

stofdoekkuiken stap 3

Stap 5

stofdoekkuiken stap 5

Stap 6

stofdoekkuiken stap 6

Crea idee stofdoek kuikens maken

03-04-2020

Zin om snel iets vrolijks te knutselen? Deze eenden kaartjes zijn eenvoudig te maken. Je kunt de eendjes uit papier knippen, maar ik heb dunne stofdoekjes gebruikt. Die doekjes zijn heerlijk zacht en knippen net zo makkelijk als stevig papier. Voor jonge knutselaars staan er in de beschrijving tips om het lijfje van je kuiken makkelijk te maken.

Dit heb je nodig:

  1. Stofdoekjes of gekleurd papier
  2. Karton voor een kaart
  3. Schaar
  4. Lijm, kwastje, saté stokje
  5. Eventueel wiebeloogjes of een stift.

En zo maak je een eenden kaartje:

  1. Knip een stofdoekje in kleine rechthoeken.
  2. Vouw een lapje dubbel en teken er met potlood aan de kant met de vouw een halve cirkel op. Daarna vouw je een tweede lapje dubbel, daar teken je een kleinere halve cirkel op. Let op: teken ook nu aan de kant van de vouw. Als je de lapjes dubbel houdt terwijl je het halve rondje uitknipt, heb je als het goed is mooie rondjes. Tip 1: Vind je dubbel knippen lastig? Knip dan de hoeken van een vierkant lapje, je kuiken wordt dan net zo grappig! Tip 2 Kun je nog niet knippen? Werk dan met papier en scheur de halve cirkels. Dan heeft je kuiken ook een hele bijzondere vorm.
  3. Vouw een stuk gekleurd karton dubbel als een kaart.
  4. Leg de uitgeknipte cirkels op je kaart. De grootse vorm is het lijfje van je kuiken, de kleine vorm wordt het hoofd. Nu knip je uit papier of stofdoek pootjes, ogen, een snavel en eventueel vleugels. Tip 3 Ogen kun je dubbel knippen , maar je kunt ook wiebeloogjes, knoopjes of kralen gebruiken. Leg alles goed neer op je kaart.
  5. Ziet jouw kuiken er mooi uit? Doe lijm op de achterkant van je kuiken en plak alles vast. Tip 4 Om kleine stukjes vast te houden bij het lijmen gebruik je een saté stokje.

Je kaart is bijna klaar. Wat ga je er op schrijven? En naar wie ga je de kaart opsturen?

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer