Crea idee sponskuikens

Stap 1

sponskuikens stap 1

Stap 2

sponskuikens stap 2

Stap 3

sponskuikens stap 3

Stap 4

sponskuikens stap 3

Stap 5

sponskuikens stap 5

Stap 6

sponskuikens stap 6

Stap 7

sponskuikens stap 7

Stap 8

sponskuikens stap 8

Crea idee sponskuikens maken

08-04-2020

Dit keer gebruiken we de spons niet om de ramen mee te wassen, maar gaan we er mee knutselen. Als je even geoefend hebt wordt het steeds makkelijker om een spons van vorm te veranderen. Je gaat een beetje beeldhouwen met de schaar. Omdat het voorjaar is heb ik als voorbeeld kuikens gemaakt van de sponsjes. Je kunt er natuurlijk ook heel andere figuren van maken. Veel knutsel plezier bij het maken van deze sponskuikens!

Dit heb je nodig:

 1. Spons
 2. Schaar
 3. Lijm + satéprikker
 4. Knoopjes, punaises, kralen o.i.d. als oogjes
 5. Paperclips
 6. Prikpen
 7. Veertjes, stofdoekje of ander zacht materiaal
 8. Gekleurd karton of papier ( bijvoorbeeld van een verpakking)
 9. Eventueel watervaste stift

En zo maak je de sponskuikens:

 1. Knip een spons in 6 stukken.
 2. Knip voorzichtig de hoeken van het sponsje. Knip steeds kleine stukjes weg en kijk naar de vorm van je spons. Zo kun je jouw kuiken al knippend een mooi model geven. ( zie foto’s). Met de juiste versiersels wordt je kuiken altijd bijzonder!
 3. Vouw een paperclip open. Prik die paperclip als “haakje” in je kuiken. Tip: als je eerst met een prikpen “voor prikt” gaat de paperclip makkelijker in het sponsje.
 4. Knip eenden voetjes ( driehoekjes) en een snaveltje uit karton, stof of dun plastic. Kijk waar ze het leukste staan bij je “kuiken” en plak ze vast. Tip: smeer de lijm met een stokje op de pootjes f het snaveltje. Als je de lijm op de spons smeert, trekt die snel in de spons.
 5. Waar passen de oogjes het best? Plak ze op of steek ( punaise of splitpen)ze in je spons. Met een zwarte stift kun je een pupil op een knoopje of punaise tekenen.
 6. Heeft je kuiken nog een kuifje, vleugels of een staartje nodig? Gebruik daarvoor kleine veertjes, of knip kleine reepjes van een doekje en plak die waar het nodig.
 7. Zijn alle sponsjes in kuikens veranderd? Geef ze dan een mooie plek in huis!

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer