Crea idee Schaapjes in een schaaltje

Stap 1

Schaapjes in een schaaltje stap 1

Stap 2

Schaapjes in een schaaltje stap 2

Stap 3

Schaapjes in een schaaltje stap 3

Stap 4

Schaapjes in een schaaltje stap 4

Stap 5

Schaapjes in een schaaltje stap 5

Stap 6

Schaapjes in een schaaltje stap 6

Stap 7

Schaapjes in een schaaltje stap 7

Stap 8

Schaapjes in een schaaltje stap 8

Stap 9

Schaapjes in een schaaltje stap 9

Stap 10

Schaapjes in een schaaltje stap 10

Stap 11

Schaapjes in een schaaltje stap 11

Crea idee Schaapjes in een schaaltje

30-03-2020

Deze keer maken we van een kartonnen ( fruit) bakje een driedimensionaal schilderijtje. Omdat het voorjaar net begonnen is heb ik er schaapjes in geschilderd. Kijk maar eens naar het filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=AaaWEJtW-no Op de foto’s zie je hoe je door te stempelen met je kwast mooie bomen en schapen kunt maken.

Voor dit schilderijtje heb je nodig:

 1. Een fruitbakje of ander laag doosje, dun karton
 2. Prikpen, prik lap eventueel een mesje
 3. Schaar
 4. Verf: wit, blauw, geel en rood
 5. Kwasten met stugge haren
 6. Bordje als palet
 7. Waterpot en doekje om kwasten te drogen

Voor mijn schilderij heb ik een bakje gebruikt waar 2 mango’s in verpakt waren. Appels zijn ook vaak in zo’n bakje verpakt. We beschilderen de binnenkant. Het voorbeeld is met acrylverf gemaakt. Plakkaatverf hecht iets minder goed als het doosje glad is. Zo maak je het 3D schilderij:.

 1. Schilderde lucht: bovenaan blauw, meng steeds een beetje wit bij de blauw zodat de lucht steeds verder weg lijkt. Met wat geel door de blauw maak je de kleur voor de weide. Vooraan is de weide lichtgroen ( veel geel gebruiken) meer naar de lucht toe meng je meer blauw en wit door de groen. Daarna stempel je met een blauw-groene kleur wat kleine bomen in de verte. Met een klein beetje witte verf kun je wolken schilderen. ( zie foto’s). Of schilder het doosje zoals je het zelf mooi vindt!!
 2. Op de binnenkant van een kartonnen ( muesli)doos schilder je bomen, gras, dieren en wat je nog meer in je schilderijtje wilt. ( zie foto’s). Knip alles ruim uit, zorg dat er ruimte is om je figuren in de zijkant van je bakje te schuiven
 3. Prik voorzichtig gleuven in de randen van het bakje. Vraag hulp aan een volwassenen als je de gleuven wilt snijden.
 4. Probeer of je figuren mooi door de gleuven in het schilderij geplaatst kunnen worden. Soms moet je een struik of boom een beetje kleiner maken.

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer