Crea idee Lief Cadeau

Stap 1

Lief Cadeau stap 1

Stap 2

Lief Cadeau stap 2

Stap 3

Lief Cadeau stap 3

Stap 4

Lief Cadeau stap 4

Stap 5

Lief Cadeau stap 5

Stap 6

Lief Cadeau stap 6

Stap 7

Lief Cadeau stap 7

Stap 8

Lief Cadeau stap 8

Stap 9

Lief Cadeau stap 9

Stap 10

Lief Cadeau stap 10

Stap 11

Lief Cadeau stap 11

Stap 12

Lief Cadeau stap 11

Stap 13

Lief Cadeau stap 11

Stap 14

Lief Cadeau stap 11

Crea idee Lief Cadeau

17-04-2020

Dit keer gaan we een lieve verassing maken voor iemand waar je veel van houdt. Misschien wordt jouw verrassingsdoosje alvast voor Moederdag? Je kunt dit idee op verschillende manieren en met verschillende materialen uitvoeren. Ben je eigenlijk niet zo’n knutselaar? Maak dan maar 1 deurtje met een (zelfgemaakte) verassing. Wil je een cadeau met veel luikjes maken? Begin dan op tijd zodat je steeds weer iets in elkaar kunt zetten.

Voor deze verassing heb je nodig:

 1. Een laag fruitbakje of ander dun kartonnen deksel of een stevig vel tekenpapier.
 2. Dun knutselpapier of memoblaadjes
 3. Potlood verf of ander kleurig tekenmateriaal of knutselpapier.
 4. Schaar, keukenmesje
 5. Dubbelzijdig tape, plakband of lijm
 6. Prikpen en een spijker
 7. Splitpennen
 8. Eventueel aluminium folie en een nietmachine
 9. Voor de cadeautjes bijvoorbeeld lippenstift, schelpje of mooie steen, kralen (rietje in stukjes) en rijgdraad, bloemetje, mooi papier

En zo maak je het cadeau:.

 1. Beschilder de achterkant van een kartonnen fruitbakje met witte verf. Laat de verf goed drogen.
 2. Vouw een tekenblaadje doormidden en teken bij de vouwkant de helft van een hartje ( die foto). Knip voorzichtig uit en vouw het knipsel open. Als het goed is heb je nu een mooi hart geknipt. Maak eventueel nog meer hartjes.
 3. Teken de uitgeknipte harten met een potlood om op je doosje of tekenvel en schilder ieder hart in een vrolijke kleur. Of plak de harten met lijm netjes op. (iets lastiger bij stap 4)
 4. Kleur of beschilder en versier de harten, laat ze goed drogen.
 5. Prik in ieder hart, een klein stukje van de rand vandaan een gaatje voor een splitpen. Maak het gaatje wat groter met een spijker. Doe er een splitpen door. Het is handig als de splitpen ( het handvat ) kan draaien
 6. Prik voorzichtig de harten gedeeltelijk uit. Leg desnoods even een gevouwen doek o.i.d. onder je prikwerk. Laat ze aan één kant vastzitten. Probeer heel voorzichtig of je de hartendeurtjes open en dicht kunt doen.
 7. Achter ieder deurtje ga je voorzichtig een klein cadeautje plakken. Bijvoorbeeld een snoepje, een kusje, gemaakt van lippenstift, een steentje ( met briefje: je bent steengoed). Een schelpje, wat zand op een blaadje ( stukje vakantie) een doekje met een lekkere geur, een zelfgemaakte ketting. Een tekening of een bloemetje enz.
 8. De achterkant van je doosje of papier ziet er rommelig uit. Daar kun je heel voorzichtig nog een vel papier of folie achter plakken of nieten.
 9. Ziet je cadeautje er feestelijk uit? Of wil je het nog versieren? Pak het daarna in en maak iemand blij met dit pakje.

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer