Crea idee Eierdopkoppies

Stap 1

Eierdopkoppies stap 1

Stap 2

Eierdopkoppies stap 2

Stap 3

Eierdopkoppies stap 3

Stap 4

Eierdopkoppies stap 3

Stap 5

Eierdopkoppies stap 4

Stap 6

Eierdopkoppies stap 5

Stap 7

Eierdopkoppies stap 6

Stap 8

Eierdopkoppies stap 7

Stap 9

Eierdopkoppies stap 8

Stap 10

Eierdopkoppies stap 10

Stap 11

Eierdopkoppies stap 11

Stap 12

Eierdopkoppies stap 12

Crea idee Eierdopkoppies maken

01-04-2020

Een ontbijtje wordt extra feestelijk met zo’n zelfgemaakt eierdopkoppie. De eierdopkop wordt gemaakt van een wc-rol . Om allerlei modellen uit te proberen is het fijn wat meer rolletjes te sparen. Wil je de koppies gelijk afmaken? Kook dan vooraf wat eieren hard.

Dit heb je nodig:

 1. Wc rol
 2. Schaar, lijm of dubbelzijdig tape
 3. Verf of gekleurd papier
 4. Stof wis doekje
 5. Eventueel wiebeloogjes
 6. Hardgekookte eieren
 7. Potlood

En zo maak je een eierdopkoppie:

 1. ( voor een schaapje met pootjes) vouw een rolletje dubbel. Teken aan beide zijkanten een pootje van 4 cm lang. Meet precies 4 cm , teken een kniplijn ( zie foto). Knip voorzichtig om de pootjes heen het karton weg. Het is belangrijk dat je dit recht doet anders valt je eitje straks, vouw de pootjes naar buiten.
 2. Voor een kopje neem je een stukje rol van 3 tot 4 cm hoog. Vouw het weer dubbel en teken aan de zijkanten een half oor. ( zie foto). Boven het oor laat je een halve cm ruimte, want de oren hangen aan een randje karton. Wil je ook een snuitje dan wordt het iets moelijker knippen. Vouw het rolletje nu zo dat je een halve snuit middenvoor kunt tekenen. Knip voorzichtig oren en eventueel het snuitje uit. Probeer wat verschillende modellen
 3. Beschilder het lijf en het koppie met kleuren die je mooi vindt
 4. Pas voorzichtig een ei op het lijf en zet de oren op het ei. Teken met potlood op het ei waar je oogjes wilt of een neusje enz. en plak ogen op het ei.
 5. Je kunt de dopjes zo laten. Wil je pluizige schaapjes en kuikens? Pak dan een stof wis doekje ( swiffer). Knip een stukje witte pluis af en pas het op je schaapje. Zijn de pluizen kort genoeg? Waar vind je de pluizen mooi staan? Smeer die plek in met lijm en plak voorzichtig de pluis op z’n plek. Maak steeds je handen schoon en droog als je pluis op wilt plakken!
 6. Dek de tafel en zet bij ieder bord een vrolijk eierdopkoppie, eet smakelijk!

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer